původní návrh srubu

stávající stav - základová deska pro srub

vizualizace

vizualizace

vizualizace

situace

půdorys 1.np

půdorys 2.np

pohled jižní

pohled východní

pohled severní

pohled západní

RD LOŠOV

 

Studie: 2011

Stavební povolení: 2012

Místo: Lošov

Autor: Jan Vlček

Spolupráce: Ing. Tomáš Daněk, Ing. Petr Aujezdský

Mírně svažitý pozemek jež je částečně obklopen lesy prošel v nedávné době nevhodnými stavebními úpravami. 
Návrh rodinného domu využívá již dříve dokončenou základovou desku, jež byla původně určena  pro stavbu srubu. Nevyhovující, téměř čtvercový půdorys byl využit

k vytvoření návrhu klasického domu, teras a částečně nese také vystupující objem obývacího pokoje a tím splňuje nároky  na moderní bydlení. Dům má dvě nadzemní podlaží. Přízemí, fungující jako hlavní obytný prostor    pro rodinu, jehož odpočinková část je situována k lesu a obklopena terasou. V patře je část klidová, tvořena 3 ložnicemi a příslušenstvím.
Jako fasáda domu je navrženo dřevěné obložení

z modřínových prken respektující krajinný ráz oblasti.